Stare przepisy na mazurki wielkanocne

Jest niskie i słodkie. Wygląda pysznie i wcale nie wydaje się trudne! Mazurek to jedno z najpopularniejszych ciast kuchni polskiej na stole wielkanocnym. Udostępniamy Państwu skany starych przepisów na świąteczne mazurki, które spisała Agnieszka Muszyńska z Kobylnik (1914-1994). Mamy nadzieję, że powstaną z tego przepyszne mazurki: marcepanowy, migdałowy, inny migdałowy, polski, cygański, oszczędny bardzo, z kruchą pomadą czekoladową, czekoladowy, z rodzynkami, pomarańczowy. Udanego wielkanocnego pieczenia!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s